background image

Bigårdsbesøg og Foredrag

Honningbiernes biologi er underfundig og imponerende. Op til 60.000 individer bor under samme tag og danner et samfund, hvor overlevelse, udbredelse og succes er baseret på arbejdsdeling og kommunikation. Ikke mindst er deres produktion af honning grundlagt på en af de mest elegante kommunikationsformer, der findes.

Gå med biavlerne i bigården. Træk i bidragten og oplev bisamfundet på nærmeste hold. Vi åbner låget på bistaderne og fortæller om bi-samfundets opbygning og biernes liv. Derefter går vi en tur i bigården, hvor vi fortæller om biplanter, bestøvning og biernes betydning for økologi og økonomi. Arrangementet kan afsluttes med smagning af en række lokale honninger.
For grupper på 5 til 18 personer. Varighed 2-3 timer.

Bi- og Honningforedrag. Vi fortæller om honningens vej fra jord til bord; fra biens besøg i blomsten til honningen tappes på glas, og om biens liv, samfund og økologiske betydning. Foredragene kan afsluttes med smagning af en række interessante honninger.

Skab en frodig insekthave. Plant for dyrene og skab en have med liv, glæde og frodighed. Vi fortæller om nyttedyrenes liv og behov, og hvilke planter de trives med. Både prydplanter og nytteplanter, som du selv kan få glæde af.

Kursus i Økologisk Havebrug. Vi tilbyder kurser til foreninger, kommuner og interessegrupper inden for økologisk havebrug. Kurserne rummer emner som; økologi i havehøjde; biodiversitet - hvorfor?; elementer i haven, der fremmer biodiversiteten; køkkenhaven; kompost;hvilke planter hvor? Høns og bier i baghaven.

Kontakt os for yderligere oplysninger:

E-mail: info@overgaardgutfelt.dk

Telefon:+45 21 44 73 24