background image

Rødbedesalat (4 personer)

300 g rødbeder
½ hakket løg
3 spsk hakket persille
1 tsk flydende honning, middel aromatisk eller kraftig
1 ½ dl finthakkede valnødder eller hasselnødder
2 fed presset hvidløg
½ tsk korianderfrø
¼ tsk bukkehornsfrø (kan evt. udskiftes med karry)
¼ tsk paprika
½ spsk vineddike
3 spsk vand

  • Rødbederne koges til de er møre og køles af (30-45 minutter). Fjern skrællen og riv dem fint.
  • Bland rødbeder, løg, persille og flydende honning.
  • Rist korianderfrøene let på en pande og knus dem fint i en morter.Bland dem i en gryde med nødder, hvidløg, paprika, bukkehorn, eddike og vand.
  • Kog det i 5 minutter.Vendes i rødbedeblandingen, og trækker i køleskab i et par timer.
  • Smages til med honning, eddike, salt og peber. Pyntes med persille og hakkede nødder.