background image

Gris med rødbedecouscous (4-6 personer)

400 g svinekød i strimler
1 finthakket chili uden frø
1 fed presset hvidløg
1 spsk flydende aromatisk honning
Saft af 1 appelsin og 1 citron
3 dl couscous (forkogt) + kogende vand
500 g rødbeder
1 hakket rødløg
1 bundt frisk dild
50 g hasselnødder
Salt, peber
Olivenolie

Marinade:
1 spsk flydende aromatisk honning
1-2 tsk hakkede friske rosmarinblade
6 spsk æbleeddike
6 spsk olivenolie
Evt citronsaft

  • Bland 1 spsk olie, 1 spsk honning, ½ tsk salt, ¼ tsk peber, saft fra citron og appelsin samt den hakkede chili.
  • Hæld det over svinekødet og lad det trække i 15-20 minutter.
  • Varm ovnen op til 180 °C.Kødet sættes i ovnen i ca. 20 minutter til det er mørt.
  • Tilbered couscous’en efter anvisning på pakken. Når den er færdig løsnes den med to gafler eller med fingrene.
  • Rødbederne skrælles og skæres i små tern. Steges i 1 spsk olivenolie ved middelvarme til de er næsten bløde.
  • Tilsæt rødløg og steg videre i 3-4 minutter.Rør marinaden sammen og hæld den over rødbeder og løg. Smag til med salt, peber, olie og eddike, og evt. citronsaft.
  • Vend rødbederne grundigt i couscous’en med to gafler.
  • Hasselnødderne ristes, hakkes groft og drysses over den færdige ret.