background image

Rabarbermuffins (ca. 15 stk)

6-8 grønne kardemommekapsler
4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1/2 tsk salt
1 1/2 dl hakkede hasselnødder
4 dl rabarber af de tynde slags, skåret i 1/2 cm skiver
2 1/2 dl mild honning, fast eller flydende
Korn fra 1 vanillestang
1 1/2 dl yoghurt
1 æg
1 dl solsikkeolie

Drys: 2 tsk sukker blandet med 1/2 tsk stødt kanel

Forvarm ovnen til 180 C
Flæk kardemommekapslerne og rist frøene på en tør pande til de dufter. Knus dem i en morter.
Rens rabarberne og skær dem i skiver.
Bland mel, kardemomme, bagepulver, natron og salt. Vend de hakkede nødder og rabarberne i.
I en anden skål røres letpisket æg, yoghurt, olie, vanillekorn og honning sammen.
Rør det "våde" sammen med det "tørre".
Dejen fordeles i smurte muffinforme.
Drys med kanelsukker.
Bag kagerne i ca. 25 minutter til de er gyldne og færdigbagte.
Lad dem hvile, tag dem ud af formene og afkøl.
Server evt. med vanilleis og flydende honning.