background image

Rabarbertrifli (4 portioner) 

450 g rabarber, renset og skåret i ca. 2 cm lange stykker
Ca. 175 g mild honning
½ dl vand
Makroner
2 dl piskefløde
1 dl hasselnødder
 

Vanillecreme:
2 ½ dl sødmælk
1 vanillestang
3 æggeblommer
3 strøget spsk sukker (ca. 50 g)
2 strøget spsk maizenamel (ca. 20 g)
 

Rabarber, vand og honning koger ved lav varme til rabarberstykkerne er møre. Køles af.
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.
Vanillekorn og mælk varmes op til kogepunktet i en gryde.
Imens piskes æg og sukker sammen til en luftig masse, og derefter røres maizenamelet i.
Hæld den kogende mælk i æggemassen og pisk.
Hæld blandingen tilbage i gryden. Pisk over lav varme til cremen tykner omkring kogepunktet. Afkøles.
Hasselnødderne ristes let på en tør pande og hakkes.
Pisk fløden til skum.
Byg triflien op ved at knuse 1-2 makroner pr portion og læg dem i dessertglas. Herover fordeles 2 skefulde rabarber og to knuste makroner. Fordel først vanillecreme, så resten af rabarberkompotten i glassene. Pynt med flødeskum og hakkede nødder.