background image

Brug en mild honning i suppen og en kraftigere på toppen.

Linsesuppe (4 personer)

2 dl tørrede grønne Puy-linser
1 hakket mellemstort løg
150 g knoldselleri i tern
4 fed finthakkede hvidløg
2 fintskårede mellemstore gulerødder
2 tsk hakket, frisk rosmarin
800 g flåede tomater
1 laurbærblad
1 spsk olivenolie
½ l bouillon
Salt, peber
Ca. 1 spsk flydende mild honning + aromatisk honning på til serveringen
Ca. 1 spsk æbleeddike 

Skyl linserne og kog dem i 5 dl vand med 1 tsk salt i ca. 20 minutter. Pas på de ikke koger ud. Hæld overskydende vand fra.
Selleri, løg, gulerødder og rosmarin steges i olie til de er gyldne.
Tilsæt tomater, laurbær, salt og peber samt ½ liter bouillon. Kog yderligere 30 minutter.
Smag til med salt, peber, honning og æbleeddike.
Serveres med en stribe flydende honning på toppen.