background image

Dette er en suppe, der giver varmen på en kold vinterdag.

Gylden grønsagssuppe (4-6 personer)

1 hakket løg
3 fed hvidløg
1 tsk fintrevet ingefær
1 hakket stærk eller middelstærk chili (husk at fjerne frøene)
1 spsk olie
1 spsk stærk karry
½ spsk spidskommen
600 g skrællede gulerødder, groft skårne
300 g knoldselleri i tern
8 dl vand
2 tsk oregano
2 ½ dl fløde 9%
2 spsk flydende honning
Salt, peber, hvidvins- eller æbleeddike.

Serveres med brød og evt. et drys stegt bacon eller kogt kylling i små stykker

• Steg løg og hvidløg i en gryde til de er klare. Tilsæt ingefær og chili og steg videre et par minutter.
• Drys karry og spidskommen over.
• Tilsæt gulerødder, selleri og oregano, og lad det stege 5 minutter.
• Hæld vand over og lad suppen småkoge i 20-30 minutter til grønsagerne er møre.
• Blend suppen, tilsæt fløde og varm op til kogepunktet, dog uden at det koger.
• Smag til med honning, salt, peber og eddike, og servér.