background image

Fastelavnsboller med creme (ca. 12 stk)

Creme:
2 1/2 dl sødmælk
1 vanillestang
3 æggeblommer
3 spsk (ca. 50 g) mild honning
2 spsk maizenamel

Boller:
50 g gær
2 dl mælk
125 g smør
2 æg
2 spsk mild honning
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk stødt kardemomme
Ca. 500 g hvedemel

Start med bollerne:
Smelt smørret ved lav varme. Lad det køle lidt.
Rør gæren ud i mælken, tilsæt smør og de øvrige ingredienser, dog kun 2/3 af melet.
Rør dejen sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt til dejen er elastisk.
Lad den hæve under fugtigt klæde til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Imens laves cremen:
Skrab vanillestangen og bland dem med mælken i en gryde. Varm op til kogepunktet ved lav varme.
Pisk æg og honning kraftigt. Tilsæt maizenamel.
Hæld den kogende mælk over æggemassen og pisk igennem.
Blandingen hældes tilbage i gryden, varmes op og røres konstant til den tykner lige under kogepunktet.
Sættes på køl. Pisk cremen godt igennem lige inden den fyldes i bollerne.

Bolledejen slås ned og rulles ud i 1 cm tykkelse. Skæres i 10-12 lige store stykker.
Læg en stor teske creme på midten af hver, løft de fire hjørner op og klem siderne af "posen" godt sammen.
Læg bollen med sammenføgningen nedad på en bageplade med bagepapir.
Hæver til dobbelt størrelse og bages i ca. 15 minutter ved 200 C.