background image

Brændenældepesto

1 liter friske brændenældetoppe
2 dl groft hakket frisk koriander
2 dl groft hakket bredbladet persille
1 dl groft hakket bronzefennikel
1 tyk skive daggammelt brød
2 spsk æblecidereddike
1 tsk stødt spidskommen
2-3 fed hvidløg
1-2 milde chili
1/2-1 dl olivenolie
1 spsk citronsaft
2 tsk mild honning

Salt, peber

Lad brødet trække i eddiken i 5-10 minutter
Skyl og kog brændenælderne i 5 minutter. Hæld vandet fra og knug bladene, så du fjerner overskydende vædske.
Bland 1/2 dl olie og de øvrige indgredienser.
Blend det hele, og tilsæt evt. mere olie for at få den foretrukne konsistens.
Må gerne hvile en times tid. Smag til med salt, peber, honning og eddike.

Server med et godt stykke brød, eller vend pestoen i pasta og kogte kartofler.