background image

Bistik kan være vældig ubehagelige, men i nedenstående version er det nu en ren nydelse.

Bistik

Dej:
125 g hvedemel
65 g smør ved stuetemperatur
125 g sukker
2 æg
1 1/4 dl fløde 13%
2 tsk bagepulver

Fyld:
75 g hasselnødder (groft hakkede) eller mandelflager
4-5 spsk  mild forårs- eller sommerhonning, evt. rapshonning
2 spsk fløde 13%
65 g smør

Dej:
Rør smør og sukker grundigt sammen, og rør herefter æggene i ét ad gangen.
Rør fløde, sigtet hvedemel og bagepulver i dejen.
Dejen hældes i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter)
Bages halvfærdig ved 175 C i ca. 10 minutter.

Fyld:
Alle ingredienser hældes i en gryde. Varmes op til det er en ensartet, lidt sej masse.
Bredes ud over den halvbagte kage, som bages færdig. Det tager ca. 15 minutter.

Serveres med flødeskum, creme fraiche eller vanilleis. Og en god kop kaffe.