background image

En god, lang gåtur og så hjem i varmen til te og æbleskiver. Julehygge.

Æbleskiver (Ca. 20 stk)
2,5 dl mælk
10 gr gær
3 æggeblommer
1 spsk mild honning, nemmest med flydende
200 g hvedemel
¼ tsk salt
½ tsk stødt kardemomme
Revet skal af 1 usprøjtet citron
50 gr smeltet smør
3 piskede æggehvider
2 usprøjtede æbler, f.eks. Cox orange
1 spsk flydende aromatisk honning, feks. en sommerhonning
Smør til bagning

Mælken lunes til håndvarm og gæren opløses heri.
Æggeblommer og honning røres grundigt sammen.
Pisk mel og mælk i, herefter smør og krydderier. Vend de piskede æggehvider i.
Hæver en halv time.
Imens skæres æblerne i små tern og vendes med den flydende honning.
Varm æbleskivepanden op, put en lille klat smør i hvert hul. Når det er bruset af hældes dej i hvert hul, ca. 2/3 af hullet fyldes.
Læg en teske æblestykker i hver dejportion.
Bag ved middel til lav varme. Når æbleskiven er blevet fast i kanten vendes den med en stegegaffel.
Spises med flormelis og jordbærsyltetøj.