background image

Rødbedesuppe med rosmarin og pinjekerner (4 personer)

Varm suppe er sagen på en kold dag, og grønsagssupperne er dejligt nemme at gå til. I anledning af julen er dagens ret holdt i julens farver. Creme fraichen og pistache-toppingen er en vigtig del af smagsoplevelsen.

3 løg
3 fed hvidløg
150 g kartoffel (renset vægt)
150 g pastinak (renset vægt)
500 g rødbede (renset vægt)
½ tsk korianderfrø
1 ¼ l hønsebouillon
4-5 spsk pinjekerner
3 spsk mild honning
1 ½ spsk friske rosmarinblade
Creme fraiche
Salt, peber, citron 

Pinjekerner og rosmarin hakkes fint og blandes med flydende honning.
Er din honning fast, så smelt den ved meget lav varme. Sæt dette drys til side og lad det trække mindst en time.
Løg og hvidløg hakkes groft og steges ved svag varme i ca. 5 minutter.
Imens skæres de øvrige grønsager i grove tern og sammen med korianderfrøene tilsættes de løgene. Steger i ved svag varme i yderligere 10 minutter.
Hæld bouillonen over og kog i ca. 35 minutter til grønsagerne er helt møre.
Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft.
Øs suppen op i skåle og server den med en skefuld creme fraiche og pinjekernerosmarin-alliancen på toppen.
Her til et godt brød.